maanantai 12. lokakuuta 2015

Tv-tason tuunaaminen

Viimeisin huonekalun tuunaamisprojektini on ollut tv-taso, joka aikaisemmalta väriltään ei oikein sointunut muuhun sisustukseen. Olohuoneessa oli ainakin kolmea eri puun sävyä, joista tv-tason tammijäljitelmän ruskea häiritsi harmoniaa janoavaa silmääni kaikista eniten. Tv-taso ei ole kummoinenkaan mööpeli, ihan tavanomainen pinnoitetusta huonekalulevystä valmistettu taso pikkuhyllyineen. Jouduin kyllä muutaman kerran neuvottelemaan halustani muuttaa tv-taso valkoiseksi muiden perheenjäsenten kanssa, kunnes lupa tuunausprojektille heltisi. Ehkä suurinta vastustusta on herättänyt  tämänhetkinen haluni muuttaa kaikki valkoiseksi tai ainakin vaaleaksi.

Kipaisin jälleen kanta-rautakauppaan tarvikkeita hankkimaan. Ostoskoriini kertyi tällä kertaa Otex-tartuntapohjamaalia, iso purkillinen maalarin valkolakkaa sekä muutama pieni maalitela. Ostoksille kertyi hintaa reippaasti yli 50 euroa, mikä sai kotimatkalla miettimään koko tuunausprojektin mielekkyyttä. Menisihän maalaamiseen vielä seuraavat kolme, neljä iltaa kallista vapaa-aikaakin rahanmenon lisäksi. Ikeasta olisin ihan takuulla saanut maalien ja välineiden hinnalla uuden valkoisen kolhiintumattoman ja entistä hienomman tv-tason. Tässä kohtaa tulee mieleen, että maailmassa on  jokin todellakin pielessä. Taloudellisesti edullisempaa on hylätä vanha ja ostaa uusi, sen sijaan että uudistaa ja paikkailee vanhaa. Tämä virhe on läheistä sukua junalippujen hinnoille – miksi ihmeessä junalla matkustaminen on kalliimpaa kuin yksityisautoilu? Ehkä tulevaisuuden resurssipula korjaa nämä kummallisuudet. Mutta tuunaaminen ja kättentöiden tekeminen on huippukivaa, ja sitä fiilistä ei voi korvata shoppailulla!

Aloitin tason maalaamisen puhdistamalla pinnat maalarinpesulla huolellisesti. Sen jälkeen sivelin tv-tason kauttaaltaan otepohjamaalilla, joka tekee lopputuloksesta tasaisemman ja kestävämmän. Vuorokauden kuivamisen jälkeen aloitin varsinaisen maalaushomman. Koska kyseessä oli liuotinpohjainen alkydimaali, otin käyttööni hyväksi havaitsemani hengityssuojaimen. Sen suojissa maalaus sujui kuin tanssi! Myös telan käyttö siveltimen sijaan helpotti huomattavasti maalausta, sillä sen avulla kokemattomampikin maalari saa aikaan suhteellisen tasaista jälkeä. Tietenkin huolittelu, nurkat ja saumat piti maalata sivellintä käyttäen. Seuraavana iltana  maalasin tason vielä toistamiseen, jonka jälkeen huonekalu hohtikin jo kauniin valkoisena. Tv-tason lopullista kuivamista sain odotella viikon verran, jonka jälkeen kannoin tason takaisin olohuoneeseen omalle paikalleen. Ihanaa, jälleen yksi mielessä kytenyt kotiprojekti tuli tehtyä, ja olohuone näyttää paljon kivemmalta kuin ennen. Seuraavaksi pääsenkin punaisen sohvan kimppuun!
Ihanaa, valkoista!


Seuraava vaalennusprojektin kohde on tämä sohva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti